Laga hårddisk

laga hårddisk

Det kan vara en chockerande upplevelse att förlora viktiga filer, bilder och dokument. Orsakerna till att hårddisken havererar kan vara många men i första hand så handlar det om ålder och slitage, i andra hand om olyckor när du exempelvis tappat en extern hårddisk i golvet. Men det finns även många andra orsaker. Våra tekniker har lång erfarenhet av att laga hårddisk och att reparera dator Malmö.

Vi ger support, reparerar och gör service på på hårdvara oavsett märke. Datorer och service AB är ett väletablerat IT-företag i Malmö och erbjuder både företag och privatpersoner våra tjänster. Vi löser alla problem oavsett om det gäller support, hårdvara eller reparationer. Hos oss får du all form av service för din IT-utrustning. Du kan komma till butik och serviceverkstad på Erikslustvägen 26 men vi erbjuder även service och support både online och på plats hos dig.

Laga hårddisk – symptom och orsaker

När det kommer till hårddiskar som fallerar så handlar reparationen och laga hårddisk om att komma åt filerna och rädda datan. Hårddiskar slits med tiden, speciellt de mekaniska varianterna som fortfarande är vanliga. Vi räddar filerna från er trasiga hårddisk och för över filerna till en ny hårddisk och därefter installerar den i din dator. Symptom och orsaker på fallerande diskar kan vara:

 • Ljud från hårddisken, ofta ett tickande eller skrapande ljud som inte funnits tidigare.
 • Din dator tar längre tid på sig att starta upp och det går trögt att föra över större filer.
 • Den är gammal, runt fem år brukar en mekanisk hårddisk fungera utan problem.
 • Felmeddelande vid uppstart och vid filöverföringar.
 • Problem med att starta operativsystemet och felmeddelanden medan du använder det.

Det bästa du kan göra är att rädda filerna innan hårddisken havererar helt, är du osäker på hur du ska göra ska du kontakta oss. Ibland så sker det trots allt utan förvarning eller efter att olyckan varit framme. Vi hjälper dig med hårddisken och all annan datorservice Malmö.

laga hårddisk

Laga hårddisk – minimera riskerna för din data

Ett viktigt råd om du tror det är dags att laga hårddisken. Om din dator och hårddisk blivit skadad, den låter konstigt eller du upptäcker andra tecken på att hårddisken börjar ge sig. Då ska du stänga av datorn och använd inte disken. Har det kommit vätska i datorn så är det extra viktigt att bryta strömmen och plocka ut batteriet ur laptopen. Kontakta oss direkt så löser vi det snabbt innan det sker ytterligare skador.

En skadad disk blir snabbt sämre desto mer den används och varje gång det skrivs ny data så riskerar du att förlora befintlig data. För att kunna rädda filer krävs det i regel att filerna inte blivit överskrivna. Vi kan oftast rädda din viktiga data även om hårddisken ger sig helt. Det kräver mer arbete och tar lite tid men ofta kan vi återskapa filer som skrivits över. Det gäller även om datorn och hårddisken vägrar fungera alls. Tveka därför inte att ta kontakta med oss så fort du börjar misstänka problem.

Laga hårddisk – andra orsaker till dataförlust

Ibland kan du behöva hjälp med att laga hårddisk även om hårddisken inte gått sönder fysiskt. Det kan bero på felaktig hantering, du får virus eller malware eller andra orsaker. Vi kan hjälpa dig med att återskapa filer när du exempelvis:

 • Råkat ut för malware som påverkar hårdvaran.
 • Raderat filer av misstag och du kan inte återskapa som vanligt.
 • Formaterat fel disk av misstag, vilket sker i fler fall än du kanske tror.
 • Något har påverkat hårddisken som gör att filer lägger sig fel.

Precis som när det kommer till dataförlust på grund av att hårddisken är skadad och sliten så gäller en viktig sak. Stäng av och använd den inte. Varje gång du använder en hårddisk så sker skrivningar till den. Att laga hårddiskar skiljer sig från att exempelvis reparera skrivare. I första hand är det data som du vill rädda. Vi hjälper dig att rädda dina viktiga filer, bilder och dokument. Vi erbjuder datorsupport och kan hjälpa dig att exempelvis skapa backuper och schemalägga dessa så du alltid vet att dina filer är säkra i framtiden.

Laga hårddisk och allt annat

Oavsett om du har mailproblem, skadad hårdvara eller om skrivaren inte vill fungera så har vi lösningar. Förlorad data kan räddas och alla problem kan lösas snabbt och smidigt. Våra tekniker har lång erfarenhet och hög kompetens för alla former av reparationer.

 • Vi tar hand om överhettningsproblem som utgör risker för datorn.
 • Vi kan laga och ersätta en sprucken skärm.
 • Du får hjälp med fuktskador.
 • Vi hjälper dig med malware och virus.
 • Vi reparerar och byter ut skrivare.

Varför inte passa på att uppgradera din dator med mer minne eller ny hårddisk? Samtidigt som vi kan rengöra invändigt och uppdatera till senaste mjukvaran. Vi kan alla märken och oavsett om det gäller HP datorsupport eller något annat märke har vi lösningarna för dig. Behöver du en ny dator kan vi se till att hjälpa dig att hitta rätt modell som passar dina krav och din plånbok. Välkommen till en professionell helhetslösning för alla dina IT-behov.

Laga hårddisk och support

För IT support Malmö vill vi vara ditt självklara val. Därför erbjuder vi helhetslösningar för både privatpersoner och företag. Du kan få smidig och snabb support online och eller om du föredrar på plats hos dig. Behöver du service eller reparation kan vi hämta och lämna enheter direkt hos dig. Självklart är du även välkommen in direkt till vår butik och serviceverkstad på Erikslustvägen 26. Vi reparerar all form av IT utrustning oavsett märke och problem.

Genom att hjälpa dig att förebygga framtida problem så undviker du dataförluster i framtiden. Samtidigt får du en pigg och snabb dator som klarar senaste mjukvaran utan problem. Om du behöver hjälp med något i framtiden så når du oss enkelt via hemsidan. Med hjälp av senaste tekniken så kan vi både hjälpa dig med råd och fjärrstyra din dator för att lösa problem snabbt. När du behöver hjälp med att laga hårddisk ska du ta kontakt med oss så hittar vi en lösning.

Reach out to us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Contact Us